Volonterski centar Split

logo_mladi_na_djelu_hrvU Splitu se, u organizaciji Udruge Mi -  Volonterskog centra Split, od 12. do 18. srpnja 2010. održava edukacijski trening za mlade volontere koji rade s marginaliziranim skupinama.

Edukacijski trening "Mladi i Ti u volontiranju na marginama" okuplja 24 sudionika iz 5  zemalja: Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Rumunjska i Bugarska. Projekt se provodi u Splitu i traje 5 dana.

Ciljna skupina ovog treninga su aktivni  voditelji projekata za mlade i koordinatori volontera koji imaju osnovno iskustvo i obrazovanje, ali trebaju unaprjeđenje i prilagodbu svojih znanja, sposobnosti i vještina u radu s marginaliziranim skupinama, s čime doprinose  proaktivnom uključivanju mladih u borbi protiv socijalne isključenosti. logo_mladi_hr

Ciljevi projekta/treninga su: Motivirati  voditelje projekata za mlade i koordinatore volontera i osnažiti ih za aktivno promicanje suzbijanja socijalne isključenosti kroz svoje projekte i programe; osnažiti ih u području učinkovitog vodstva, menadžmenta i supervizije mladih aktivista/volontera koji rade s marginaliziranim skupinama;  omogućiti razmjenu iskustava o različitim aspektima i percepcijama marginalizacije, različitim uvidima i percepciji mladih koji rade s marginaliziranih skupina; razviti više projekata i aktivnosti na lokalnoj razini i u okviru programa Mladi na djelu, koji su usmjereni na podizanje svijesti mladih ljudi o odgovornosti svih u borbi protiv siromaštva i marginalizacije, kao i na promicanje uključivanja skupina s manje mogućnosti.

Metodologija: edukacijski trening se temelji na pedagoškom razumijevanju Vijeća Europe i Partnerskog programa Europske komisije.

Partneri: Zavod voluntariat iz Ljubljane, Youth Action for Peace Germany, Service Civil International Romania, CVS Bulgaria (Cooperation for voluntary service)