Volonterski centar Split

kamioni-cistoce-ne-mogu-uci-svaku-ulicu-ali-mi-mozemo-slika-173600Ekopatrola Studenti na biciklima svakodnevno obilaze gradske ulice i brinu se o čistoći grada

Kamioni Čistoće ne mogu ući u svaku ulicu, ali mi možemo...

 

Zadar se uistinu može podičiti parolom "Zadar je lijep koliko je čist" jer se o njegovoj čistoći, osim djelatnika Čistoće, odnedavno brinu i četiri studenta koji volontiraju u ekopatroli na biciklima. Oni su na zadarske ulice stigli još lani u sklopu pilot-projekta, no kako se program pokazao uspjelim, nastavljen je i ove godine. (Večernji list, 20.svibanj 2010.)

 

Piše: Stela Filipi

 

Foto:Filip Brala


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.