Volonterski centar Split

mladaOtvoren je poziv na Mlada MIRamiDA trening izgradnje mira za mlade iz Ličko-senjske i Zadarske županije. Trening će se održati u Zadru od subote, 03. 07. do petka, 09. 07. 2010. godine.
Trening Mlada MIRamiDA okuplja 20-tak mladih osoba, različitih interesnih sfera, koje su aktivne u svojoj zajednici ili to žele biti, a koje će zajedno provesti sedam dana učeći jedne od drugih, družeći se, razmjenjujući iskustva, dijeleći probleme i pokušavajući ih zajednički definirati i riješiti.
Ovaj trening Mlada MIRamiDA dio je dvogodišnjeg programa koji CMS provodi u području Ličko-senjske i zadarske županije, a kroz koji nastoji doprinijeti društvenom razvoju, interkulturalnom dijalogu i izgradnji mira.
TKO se može prijaviti?
• osobe između 16 i 25 godina,
• koje rade ili žele raditi za svoju zajednicu,
• motivirane su raditi na poboljšanju života u svojoj sredini, razvoju kulture mira, nenasilja, tolerancije i suradnje,
• zainteresirane su za razmjenu znanja i iskustava s osobama i/ili grupama koje također žele aktivno sudjelovati u svojim zajednicama, te
• pošalju prijavu do 20. 06. 2010. godine.

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.