naziv

Educirana još jedna grupa koordinatorica volontera!

Kako bi rad s volonterima bio što kvalitetniji i aktivnosti koje provode volonteri što uspješnije, potrebno je ulagati i u edukaciju zaposlenika na temu menadžmenta volonterskih programa. Kroz lipanj smo organizirali stoga trodnevnu edukaciju za predstavnice organizatora volontiranja s područja Splita, Solina i Sinja.

Sudjelovanjem na edukaciji polaznice su, između ostalog, stekle i sljedeće specifične kompetencije:
  • Razumijevanje specifičnosti i važnosti volontiranja u odnosu na druge oblike plaćenog i neplaćenog rada
  • Svijest o važnosti praćenja i vrednovanja rada volontera i volonterskog programa
  • Svijest o važnosti kontinuiranog rada na kvaliteti volonterskog programa
  • Kreiranje i primjena različitih alata za kvalitetno upravljanje volonterima u skladu s potrebama organizacije (opis volonterske pozicije, prijavnica za volontere, obrasci za praćenje i evaluaciju...)
  • Upravljanje volonterskim programom organizacije u skladu sa zakonskom regulativom.

Hvala na sudjelovanju udrugama: ANST 1700, Udruga MoSt, Sindikat umirovljenika Hrvatske, Dom zdravlja SDŽ, Udruga Srma, Udruga Moje dijete Solin, Iskra svjetlosti, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i Udruga Naša dica 🤩

Aktivnost je realizirana kroz program Regionalnog volonterskog centra Split, financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.