naziv

Održana 5. Lučka biciklijada!

Održana je još jedna Lučka biciklijada! Biciklijada, odnosno natjecanje učenika u vožnji bicikla poligonom, održana je 15. listopada 2023. g. u školskom dvorištu OŠ Lučac. Glavni cilj biciklijade je promocija kvalitetnog provođenja slobodnog vremena kod djece, kao i promocija zdravog življenja (uz boravak na svježem zraku i vožnju bicikla) te volonterstva i filantropije. Naime, otkupom startnog broja natjecatelji su podržai humanitarnu notu biciklijade - sredstva prikupljena donacijama biciklista i posjetitelja namijenjena su Udruzi za sindrom Down-21 Split te je ukupno prikupljeno gotovo 500,00 eur.

Članovi i korisnici udruge također su prisustvovali događanju te informirali djecu i okupljene roditelje o svojim aktivnostima usmjerenima poboljšanju kvalitete osoba za sindromom Down-21 i njihovih obitelji.

Na biciklijadi su sudjelovala 52 učenika natjecatelja od 1. do 5. razreda te preko 50 volontera koji su na smjene volontirali na samoj stazi, ali i u organizaciji događanja (od postavljanja staze, ozvučenja, punktovima za hranu) te zaštiti najmanjih (volonteri Crvenog križa Split bili su tu kako bi brinuli o učenicima u slučaju ozljede). 

2023 LB 2

2023 LB 3

Idejni začetnik Lučke biciklijade je Ines Ivanovski, koordinatorica volontera u OŠ Lučac koja realizira ovo događanje od samog početka u suradnji s timom Regionalnog volonterskog centra Split.

Fotografije: Luka Mladinić

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.