naziv

Rezultati nacionalne kampanje Hrvatska volontira 2021.

 

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira održala se u Hrvatskoj jedanaestu godinu zaredom. Iako se tradicionalno održava u svibnju, ove godine zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19 premještena je na rujan. Kampanjom želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.
Posljednjih nekoliko godina u našoj smo zajednici svjedoci različitih kriznih situacija – poplave, izbjegličke krize, pandemija i potresi. Upravo u ovim kriznim situacijama svjedočili smo brojnim pozitivnim pričama o ljudskoj dobroj volji i velikodušnosti, koje su isplivale u trenutcima najveće krize i potrebe. Budući da najvažnija snaga volontiranja leži u slobodnoj i dobroj volji da budemo tu za druge i za zajednicu, ove godine smo odlučili kampanjom dodatno odati priznanje volonterima koji su pomagali i pomažu u kriznim situacijama.
Ove godine, između ostaloga, obilježavamo i desetu obljetnicu Europske godine volontiranja, povodom koje se naglašava nekoliko ključnih značajki modernog razumijevanja koncepta volonterstva u Europi, a to su osnaživanje, zahvalnost, inkluzivni angažman te međusektorska suradnja i dijeljenje resursa. 


Kampanja je održana od 29. rujna do 2. listopada te je okupila 132 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova i općina proveli 180 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 2.739 volontera poklonilo je 13.822 volonterskih sati svojim zajednicama. Cijelo izvješće možete preuzeti OVDJE.

HVALA od srca svima koji su se odazvali pozivu, dali podršku manifestaciji i svojom pozitivnom energijom i angažmanom ovu društvenu mrežu učinili Važnom!

Dobro je što ste tu! Hvala što ste tu!

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.