naziv

CEV-ov kongres i predstavljanje projekta i istraživanja "Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize"

Jesenski kongres o volonterstvu u organizaciji Centra za europsko volontiranje (CEV) održao se online od 21. do 23. listopada. Kongres se sastojao od četiri dijela: generalne skupštine CEV-a, webinara "VOCIS - Volunteers as a force of solidarity in times of crisis", predstavljanje kandidata za Europsku prijestolnicu volonterstva za 2022 i webinara "Sewing Solidarity Together". Kongres je financiran od strane programa EU za građane i Grada Padove, a na njemu su sudjelovali predstavnici neprofitnih organizacija, gradova i općina te EU institucija.

Predstavnice Udruge "MI" - Split Tanja Tešija, Tijana Tešija i Antonia Matković sudjelovale su u webinaru VOCIS (Volunteers as a Force of Solidarity in Times of Crisis - Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize) te predstavile istoimeni projekt  sufinanciran iz programa EU za građane, kao i rezultate međunarodnog istraživanja o (kriznom volontiranju). Cijeli program webinara može se pronaći OVDJE, a preliminarne rezultate istraživanja OVDJE

prezentacija vocis

eu za građane

 

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.