naziv

Održana svečana proslava Međunarodnog dana volontera

 

 MG 0877Uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te uz gostoprimstvo Hotela Park održana je 17. po redu svečana proslava Međunarodnog dana volontera u organizaciji Regionalnog volonterskog centra Udruge „MI“ – Split.

Na svečanoj proslavi sudjelovalo je oko 200 predstavnika civilnog sektora i javnih ustanova s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije.

Na proslavi su se dodijelile tri nagrade za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ – Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Split, Dubrovačkoj udruzi skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija (DUSAB) te Udruzi Sindrom Down-21 Split. Nagrada „Vinka Luković“ ustanovljena je 2010. godine u spomen na veliku dubrovačku humanitarku i volonterku koja je živjela i radila u Splitu i koja je svoj život posvetila pomaganju osobama s invaliditetom te starijima i nemoćnima.

Dodijeljena su i tri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2017. godini – Studentskom katoličkom centru Split (SKAC_St), Ženskom đačkom domu Split te Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik.

Zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada dodijeljeno je 100-ak zahvalnica, a program su obogatila i tri glazbena nastupa – udruga Glazbene niti ljubavi, bariton Ivan Bošnjak s pijanistom Mladenom Bonomijem te Domagoj Latinac na akustičnoj gitari.

 

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.