naziv

PBZ volontira: Djelićem svog vremena možemo učiniti nešto veoma korisno!

 

U prosincu prošle godine pet djelatnica Privredne banke Zagreb (PBZ) posjetile su Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“, konkretno Odjel smještaja, kako bi se uključile u volontersku akciju „Dođi i povedi me na Božićni sajam“.

Volonterke su, otvorenog srca i s puno ljubavi, u pratnji odgajatelja Odjela, jedanaest korisnika Centra odvele na sajam i poklonile im trenutke koje će dugo pamtiti. Nakon šetnje, ugodno druženje nastavilo se uz mirisne fritule i tople napitke koje su drage volonterke poklonile djeci. 

“Kada sam se javila za volontiranje, nisam slutila što me čeka jer sam imala potpuno drugačiju predodžbu o djeci s posebnim potrebama. Upoznavanjem s njima i ulaskom u njihov svijet naučila sam kako pristupiti takvim osobama, a najviše me oduševila pozitivna energija,dobrota i ljubav kojom zrače. Nemalo sam se iznenadila kada sam vidjela prekrasne radove koje stvaraju u tematskim učionicama uz pomoć edukatora, a njihova usredotočenost i entuzijazam su bezgranični. Volontiranje je za mene divno iskustvo, lijepo je znati da djelićem svog vremena možemo učiniti nešto tako korisno. Prekrasno iskustvo koje se ne zaboravlja, stoga imam potrebu i zahvaliti što mi je omogućeno da ga doživim.”

- Sandra Koludrović, volonterka PBZ-a

U sklopu projekta „Širenje područja suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ (IPA 2012) objavljujemo crtice iz života volontiranja zaposlenika. Ovi primjeri dobre prakse imaju cilj potaknuti i motivirati poslovni sektor, i sve druge, da se uključe u volonterski svijet.
Ovaj projekt financira Europska unija iz programa IPA 2012., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.