naziv

Poziv organizacijama civilnog društva za sudjelovanje u projektu

Udruga „MI“ – Volonterski centar Split poziva organizacije civilnog društva na sudjelovanje u projektu „Volontiranje – prilika za nove kompetencije“ koji omogućuje stjecanje i unaprjeđenje znanja i vještina iz područja menadžmenta volontera kroz trodnevnu edukaciju te razvoj inkluzivnih volonterskih programa kroz uključivanje osoba s invaliditetom kao volontera u organizaciju.

„Volontiranje – prilika za nove kompetencije“ projekt je kojeg provodi Volonterski centar Osijek u partnerstvu s Udrugom za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Volonterskim centrom Zagreb, Udrugom „MI“ iz Splita i Autonomnim centrom ACT iz Čakovca s ciljem pružanja podrške socijalnoj inkluziji i povećanja zapošljivosti osoba s invaliditetom koristeći potencijal volonterstva kao priliku za profesionalni i osobni razvoj.

Aktivnosti projekta namijenjene su osobama s invaliditetom u svrhu stjecanja znanja i vještina iz područja neprofitnog menadžmenta i socijalnog poduzetništva, stjecanja profesionalnog iskustva, socijalnih vještina, širenja socijalne mreže te na taj način podizanja njihove zapošljivosti. Organizacije civilnog društva kroz ovaj projekt mogu razviti/poboljšati kapacitete za uključivanje osoba s invaliditetom u volonterske aktivnosti, razviti programe inkluzivnog volontiranja i poboljšati svoje sposobnosti kao potencijalni poslodavci osoba s invaliditetom. U lokalnim zajednicama podiže se svijest građana o sposobnostima i potencijalima osoba s invaliditetom kroz volontiranje. Volonterski centri u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Splitu i Čakovcu omogućit će organizacijama civilnog društva trodnevnu edukaciju iz područja menadžmenta volontera s posebnim naglaskom na razvoj inkluzivnih volonterskih programa, a osobama s invaliditetom sudjelovanje u devetodnevnoj edukaciji iz područja volonterstva, neprofitnog menadžmenta i stjecanja poduzetničkih vještina te će facilitirati proces smještanja volontera u organizacije civilnog društva na dugotrajno volontiranje, pri čemu će posebna pažnja biti posvećena kreiranju svrsishodnih i kreativnih volonterskih programa unutar organizacija domaćina i pružanja specifične podrške kako bi volonteri realizirali svoj puni potencijal.

Troškovi za sve prethodno navedene aktivnosti za osobe s invaliditetom i organizacije civilnog društva osigurane su kroz projekt, uključujući smještaj i prijevoz za sudjelovanje na edukaciji. Za organizacije civilnog društva koje u svoj rad uključe osobe s invaliditetom kao volontere predviđena je i mentorska naknada u visini od 150 EUR po volonteru. Jedna organizacija može primiti i više volontera.

Rok za prijavu je 9. listopada 2015. Popunjenu prijavnicu koju možete preuzeti OVDJE možete dostaviti Udruzi „MI“ – Split e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., na broj faksa: 021/329-131  ili osobno na adresu: Sinjska 7/II, 21 000 Split.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.