naziv

Googleov program za neprofitne organizacije stigao i u Hrvatsku

Dobra vijest za sve udruge i druge neprofitne organizacije - Googleov program za neprofitne organizacije (Google for Nonprofits) stigao je i u Hrvatsku. Uz pomoć tog programa odsada možete imati besplatan pristup nizu alata koje ovaj tehnološki gigant nudi, poput oglašavanja putem AdWordsa za promoviranje web stranica, Googleovih aplikacija za poslovne korisnike, koje uključuju Gmail, dokumente, kalendar i druge usluge te premium mogućnost brendiranja YouTube kanala te povećan kapacitet uploada videa. Uz spomenute alate organizacije mogu povećati svijest o svojim aktivnostima, bilo da je riječ o prikupljanju donacija ili kakvoj drugoj akciji.

Kako do pogodnosti iz programa?

Kako biste ostvarili pravo na spomenute pogodnosti, potrebno je ispuniti nekoliko uvjeta. Naime, Google u suradnji s TechSoup Globalom pruža pristup svojim proizvodima i uslugama, stoga organizacije moraju imati potvrđeni račun kod lokalnog TechSoupova partnera (ili se registrirati ako to već nisu), i to pod nazivom TechSoup Balkans. Osim toga, prema pravilima, organizacije moraju biti ili zaklade i fundacije osnovane u skladu sa Zakonom o zakladama i fundacijama ili udruge upisane u Registar udruga, osnovane u skladu sa Zakonom o udrugama i koje rade na neprofitnoj osnovi za opću dobrobit ili vjerske zajednice registrirane pri Ministarstvu uprave. Na kraju, potrebno je potvrditi i prihvatiti obaveznu certifikaciju za prijavu koja se odnosi na nediskriminaciju i potvrdu o primitku i upotrebi donacije.
Iz Googlea napominju da državna tijela i organizacije, bolnice i zdravstvene ustanove te škole, ustanove za skrb o djeci, akademske ustanove i sveučilišta (osim filantropskih ogranaka) nemaju mogućnost pristupanja ovom projektu.

Vaša organizacija ispunjava uvjete? Pridružite se ovom programu putem službene stranice i proširite glas o onome što radite uz pomoć digitalnih kanala, kao što su to već napravile brojne udruge i neprofitne organizacije diljem svijeta.

Izvor: netokracija.com/Mia Biberović

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.