Volonterski centar Split

Međunarodni dan volontera

 splitmv

Povodom 5. prosinca koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan volontera jučer je u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu održana svečana dodjela godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva „Vinka Luković“.

Ovogodišnji dobitnici su Dom za odrasle Sv. Frane iz Zadra, Gradska knjižnica Zadar te Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.

Dodijeljena su i priznanja za 41 volontera i 19 podupiratelja volontera, a iako u nešto skromnijem izdanju nego prijašnjih godina svečanost je okupila predstavnike organizacija civilnog društva, javnog sektora te mnogobrojne volontere.

balPovodom 5. prosinca 2012.- Međunarodnog dana volontera, u organizaciji Udruge Mi- Volonterskog centra Split održan je 13. Bal volontera.

Na Balu je prisustvovalo 150 volontera te predstavnika civilnog i javnog sektora – podupiratelja volonterskog rada kojima su tom prigodom uručene zahvalnice i diplome u 9 kategorija volonterskog rada: Naša dica, naša mladost; Obitelj; Zaštita/očuvanje zdravlja; Jednake mogućnosti; Zdravi okoliš; Aktivni građani; Prava za sve; Treća dob – zlatna dob; Ovisnost nije đir. Dodjelom zahvalnica želi se izraziti priznanje volonterima koji su uložili svoje vrijeme, trud, znanje i vještine za dobrobit i razvoj zajednice.

Dodijeljene su 3 Nagrade za razvoj i promociju volonterstva ‘Vinka Luković’, neprofitnim organizacijama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti na području Splitsko-dalmatinske županije za razdoblje od 01.01.2012. do 31.10.2012. Nagrade dodjeljuje Savjet Volonterskog centra Split udruge Mi na prijedlog Povjerenstva za dodjelu nagrade na temelju javnog natječaja.

Ovogodišnji dobitnici Nagrade „Vinka Luković“ su: Savjetovalište Lanterna, Makarska; Gradska knjižnica Marko Marulić Split te udruga MOST, inicijativa O LA LA!
Diplomu za poseban doprinos volonterstvu u 2012. godini dobila je Udruga mladih „Prijatelj“.

Svečanom dodjelom nagrada za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ obilježen je 5.12. – Međunarodni dan volontera.
U hotelu „Atrium“ skupilo se oko 170 volontera, organizatora volontiranja, podržavatelja volonterskog rada, predstavnika lokalne i regionalne samouprave te medija da odaju priznanje zaslužnim volonterima i organizacijama u 2012. godini.
Dobitnici nagrade „Vinka Luković“ za 2012. godinu su:

v.l.2011Svečanom dodjelom ovogodišnjih Nagrada za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ te priznanja za volonterski doprinos za čak 106 volontera i 51 podupiratelja završen je 12. Bal volontera koji se tradicionalno obilježava u Splitu 5.12. na Međunarodni dan volontera.

slijaPovodom 5. prosinca 2010.- međunarodnog dana volontera održan je 11. tradicionalni  Bal volontera u hotelu Le Meridien Lav

U organizaciji Udruge Mi- Volonterskog centra Split, a uz potporu Grada Splita i hotela Le Meridien Lav, na tradicionalnom je balu prisustvovalo 250 volontera, predstavnici civilnog i javnog sektora te su dodijeljena 73 priznanja zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskih aktivnosti. Po prvi puta ove godine dodijeljenje su i tri Nagrade za razvoj i promociju volonterstva ‘Vinka Luković’. Utemeljenjem ove Nagrade želja nam je oživjeti i trajno sačuvati uspomenu na jedinstveni lik i djelo naše sugrađanke, tete Vinke – velike volonterke i humanitarke,.